Faciliteiten

Topsport NOORD / CTO Heerenveen

Het topsportbeleid van NOC*NSF richt zich op een vaste positie bij de tien beste landen van de wereld. Belangrijkste voorwaarde daarvoor is dat topsporters zich optimaal kunnen voorbereiden op hun topsportprestaties. Het ministerie van VWS, NOC*NSF en de sportbonden hebben daarom ingezet op het bij elkaar brengen van topsportprogramma’s op een locatie met de beste faciliteiten. 

In Nederland zijn daarvoor vanaf september 2009 Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO) opgericht op vier plaatsen; in Amsterdam, Papendal, Eindhoven en Heerenveen. Uniek aan deze centra is dat trainingsfaciliteiten, huisvesting, onderwijs en (para)medische en andere specialistische begeleiding dicht bij elkaar te vinden zijn. Als topsporter kun je daardoor helemaal bezig zijn met trainingen en wedstrijden en verspil je geen tijd meer aan reizen en zoeken naar de accommodatie en begeleiding die je toch nodig hebt. Als CTO Heerenveen verzorgen wij dus die randvoorwaarden, zodat de sporters zich kunnen richten op trainen en maximaal presteren. Het CTO Heerenveen is onderdeel van Topsport Noord.

Turn(ster)ers die onder het CTO vallen (Jong Oranje en Oranje selectie) met A, B, HP, IT of NT status, kunnen gebruik maken van CTO faciliteiten. 

Voor meer informatie zie ook Topsport NOORD en CTO Heerenveen.

Organisatie
Garanties op medailles bestaan niet, maar een goede voorbereiding op topprestaties is een kwestie van organiseren. Het jarenlange traject van talentontwikkeling tot en met het begeleiden en faciliteren van topsporters, wil het CTO zo goed mogelijk verzorgen. Topsport NOORD / CTO Heerenveen doet dat in samenwerking met o.a. Sportstad Heerenveen, IJsstadion Thialf, sc Heerenveen, NOC*NSF, Sportmedisch Centrum (TMS) en vele andere partners. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Willem Veldman –  manager
  • Mariska van den Akker – facility manager huisvesting, maaltijdvoorziening
  • Annelies Kolder – facility manager onderwijs / sporterbegeleiding
  • Evert Jorrtisma - operationeel manager
  • Olof van der Meulen – lifestyle coach en beheer accommodaties & voorzieningen

Voor alle vragen over wonen, onderwijs, financiën, accommodatie, voorzieningen en op het gebied van medische of andere specialistische begeleiding kunt u terecht via:

0513 - 614805

Sponsoren & Partners

Copyright Turncentrum Sportstad Heerenveen 2012 © | Ontwerp & Ontwikkeling: BARTVANDERHOEVEN.NL