Pré - instap programma - turnen dames

Op het trainingscentrum in Heerenveen wordt in twee disciplines (turnen dames en turnen heren) een topsportprogramma aangeboden, welke voornamelijk ondersteund wordt door Topsport Noord, de KNGU, en Sportstad Heerenveen. Naast deze topsportprogramma's wordt door Turnen Topsport Noord verschillende vormen van turnen aangeboden. Zo ook het pré - instap programma turnen dames.

Bedoeling van het pré - instap programma is om turnsters, ouders, en clubtrainers kennis te laten maken met het trainingsprogramma in Heerenveen. Het trainingscentrum is naast een opleidingscentrum voor topsport ook een opleidingscentrum voor clubs en (toekomstige) trainers. Het heeft een overkoepelende functie voor turnen dames binnen district Noord.

Jaarlijks worden er 'opvallende' turnsters via hun club uitgenodigd door de district trainster om deel te nemen aan het pré - instap programma. Daarnaast is het mogelijk dat clubtrainers zelf contact opnemen met de district trainster om ‘opvallende’ turnsters binnen de club de kans te geven om deel te nemen aan het pré – instap programma. Alle turnsters die hiervoor in aanmerking komen draaien eerst twee proeftrainingen, zodat van alle kanten (ouders, turnsters, trainers, etc.) bekeken kan worden om wel of niet definitief deel te nemen aan het pré – instap programma. 

Het pré - instap programma is een aanvulling op de trainingen die de turnster al doet bij de eigen club en moet vooral gezien worden als ondersteuning in de basis voor zowel turnsters als trainers. Clubtrainers zijn van harte welkom om deze trainingen eveneens mee te maken. 

De pré - instap groep traint 1 keer per week op zondag in het Epke Zonderland Turncentrum van Sportstad Heerenveen. Trainster Brigitte van den Bergh verzorgd de trainingen onder supervisie van de hoofdtrainster. Wanneer de turnster instap wordt stroomt zij automatisch weer uit deze groep en gaat weer verder met trainen bij de eigen club. Wanneer blijkt dat een turnster potentie in zich heeft voor mogelijk het topsportniveau, bestaat de mogelijkheid om uitgenodigd te worden voor een proefperiode in de talentontwikkeling van Heerenveen (topsportopleiding Turnen Topsport Noord Heerenveen). Dit zal altijd in overleg met de clubtrainer en ouders gebeuren.

Voor het seizoen 2017 - 2018 is het pré - instap programma inmiddels van start gegaan.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met turncentrum@topsportnoord.nl

  • Pré - instap groep 2014 - 2015
  • Pré - instap groep 2015 - 2016
  • Pré - instap groep 2015 - 2016
  • Pré - instap groep 2016 - 2017
  • Afronding pré - instap programma 2016 - 2017

Sponsoren & Partners

Copyright Turncentrum Sportstad Heerenveen 2012 © | Ontwerp & Ontwikkeling: BARTVANDERHOEVEN.NL